luni, 23 martie 2009

Cum s-a vazut congresul PNL din interior



Somn de voie, mizerie de nedescris si mancare ca la cantina...astfel s-a desfasurat congresul extraordinar al PNL desfasurat saptamana trecuta la Palatul Parlamentului. Cei aproximativ 1.500 de oameni prezenti, pe langa politica, au dezbatut multe alte probleme "mai nocive", fiecare fiind daca nu plictisit, cel putin adormitr de discursurile demagocice ale sefilor liberali. Inceput dimineata la 11, Congresul aduna valuri-valuri de liberali dornici la inceput sa stie numele noilor sefi. Am spus "dornici la inceput" pentru ca in fiecare ora care a trecut, se tot contura moleseala. Tot ieseam pe holuri pt cate o pauza, da si acolo te lovea un miros de mancare de cantina, si mai mult un fum gros de tigara (cred ca mai mult de jumatate din cei prezenti erau fumatori)... Altii stateau pe scari cu laptop-urile in brate, cu paharul de cafea, cu o tigara in mana si vorbeau despre ce a mai gatit aseara sau ce face Dinamo etapa urmatoare...nicidecum cine iese la varful partidului. Cum-necum timpul a trecut, a inceput si votarea.
Cred ca a fost cel mai lung moment din viata tuturor, 4 ore in care 1.500 oameni isi asteptau cuminti randul (pardon 1431 liberali cu drept de vot) sa treaca pe la urne si sa puna X-ul pe casuta cu favoritul (doar aveau pix...).Si mai curios, dupa 4 ore de vot, s-a mai lungit si asteptarea cu numaratul pana la 12 noaptea. Zvonurile cu Antonescu declarat castigtator deja circulau: "Ba, 450 la 150 pentru Crin"..." Auzi, 600 la 350, tot pt Crin"..." Am invins, Crin e castigatorul." "De unde stii?" "Mi-a spus Vasile..."
Poate partea cea mai negativa a fost mizeria. O sala intreaga era tixita pe jos de hartii, pahare, sticle, pixuri, caserole de mancare...iar pnl-istii in varsta se aratau extrem de revoltati ca nu aveau pe unde sa circule, din pacate trebuie sa spun ca ei au fost si cei care s-au comportat cel mai necivilizat!
Un alt aspect a fost cel al controlului corporal. De prima data cum am intrat in cladire hop si gardienii cu detectoarele de metale. Bine, nici o problema...asa e la un eveniment mare. Intri, iti da placuta cu "presar" sau "delegat" si-hai la congres. Bun, dar d efiecare data cand ieseai din cladire si dadeai sa intri, desi aveai la gat chestia aia, astia de la poarta tot te faceau sa scoti absolut tot din buzunare.
Vorbeam de mancare, cantina...si ce scoruri!!!!Pt niste nenorocite de feluri de mancare plateai de te rupeai. Un pic de varza, ceva creier, snitele, cartofi prajiti (foarte tari...) cam asa s-a rezumat mancarea liberala. Si curios..era o coada!!!!Lumea era obosita, flamanda, inghesuiala mare.

Totusi,in urma a ramas congresul...vedem ce o sa se intample la urmatorul!

2 comentarii:

Anonim spunea...

E normal comentariul avand in vedere unde dai limbi.Si in plus se vede ca nu ai iesit in viata ta din Iasi. Ma uratule ai calcat in palatul parlamentului nu in gradina la bunicata. Ce vroiai sa-ti puna covor rosu?
As vrea sa spun vai de capu tau da nu pot ca nu ai cap.
P.S. Stim cu totii ca nu stii sa scrii si altcineva scrie ptr. tine. Tu doar apari asa ca sa sperii lumea cu fata ta.

vladutz de dh spunea...

M-a distrat comnetariul..deci...am iesit din iasi de multe ori, pt ca nu sunt din iasi de fel...
urmatorul...eu am descris ce am vazut.tu "anonimule" se pare ca nu ai mancat de mult, si fiind ca am decsris mizeria de acolo te a luat foamea. Si daca nu stiu s ascriu si scrie altcineva pt mine, comneteaza-l pe cel care scrie, nu pe mine! Si apropo? Unde dau limbi?

BlogRank
free counters